HTML

Szabad egy percre!

A totális szólás-és gondolatszabadság otthona. Provokatív, nem "píszí"!

Friss topikok

  • Gabor...: Yeahh, első komment :) Kifejezetten látványos film 3D-ben nézve, borzasztóan gyenge keretsztorival... (2009.12.28. 20:10) Ismét a Hollywood-lobby!

Linkblog

Állampolgárságot!

2009.09.29. 20:33 PeterGatling

Szerintem addig léteznek -etnikai, vallási, stb.- kisebbségi kérdések, amíg létezik a "kisebbség" fogalma.

Én ezt, hogy a mai napig kormányok, és egyáltalán egy társadalom használja ezt a szót, egy nagyon komoly, és veszélyes politikai képmutatásnak érzem. Javaslatom a következő: Töröljük el a "kisebbség" fogalmát a politikai szókincsből, és helyettesítsük az "állampolgár" kifejezéssel!

Állampolgárnak lenni a legnagyszerűbb jog, amit születésünk pillanatától kezdve birtoklunk. Ez egy tiszta, előítéletektől mentes fogalom. Engem büszkeséggel tölt el, hogy egy adott állam polgára lehetek. Ez számomra azt jelenti, hogy van egy civilizáció, egy kultúra, ami olyan mértékig elfogadó, hogy már születésem pillanatában, mikor még semmi nem tudható rólam, megelőlegez egy életre szóló bizalmat felém. Állampolgárnak lenni ugyanis nem csak jogokkal, de felelősségekkel is jár. És egy állampolgárnak ezt éreznie kell. Ezért lesznek emberek vezetők, hősök, vitatott, vagy éppen dicsőített történelmi személyiségek, de akár kétkezi munkások, tanárok, akárkik, akik teszik a dolgukat, és igyekeznek azt jól tenni.

Ebben az összefüggésben bármilyen kisebbségről beszélni rasszista, és kirekesztő! Ráadásul rosszindulatú, és hazug is. Fel kéne már nőni odáig, hogy ezt átlássuk!

Szóval első lépésben megszüntetném az összes kisebbségi önkormányzatot, állami támogatás, vagy ilyesmi zéró. Szerintem jelentős összegek szabadulnának fel, amiből minden állampolgár részesülhetne. De most tényleg. Oké, hogy valaki azért kap pénzt, mert cigány, de ez kirekesztés. Engem rekeszt ki. Azért, mert nem vagyok az. Egy állam van, annak egy közigazgatási rendszere legyen, amit azért hozott létre, hogy az állampolgárait szolgálja. Semmi szükség további gittegyletekre, amik csak arra jók, hogy tovább táplálják a már fent említett hazugságot.

Félreértés ne essék! Amennyiben valaki úgy érzi, hogy van egy olyan öröksége, hagyományai, amiket szeretne megtartani, ahhoz meg van továbbra is minden joga. Civil szerveződések, mesemondó estek, tábortüzes kirándulások, stb. Vagy akár az internet, de legyenek csak a népdalok. Szóval nekem senki ne mondja, hogy egy kultúra fennmaradásához állami támogatás kell! Erre van a nép szent ajaka! Eddig is működött a rendszer! Lásd népmesék, néptánc, kézművesség, és még csak áram sem kell hozzá!

Ideje kimondani. A magyarországi cigányságnak épp itt van az ideje, hogy leszálljon a kisebbségi lóról, és elkezdjenek állampolgárként viselkedni. Csak hát ez kurva nehéz, mert ugye kötelességekkel is jár. És most azért emelem ki a cigányságot, mert Engem aggaszt, hogy egy hatalmas társadalmi erővel, és kreatív potenciállal rendelkező csoport magyarokat meghazudtoló módon kesereg önnön sorsa felett, ahelyett, hogy észrevennék, micsoda hatalmas lehetőség van előttük. De ugyanez igaz a világ összses kisebbségére is. Lássák be, hogy állampolgárok! A politikai pedig egészen addig képmutató, és hazug, amíg ezt szintén nem jelenti ki konszenzusos alapon...

 

folyt köv... talán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr561416647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása