HTML

Szabad egy percre!

A totális szólás-és gondolatszabadság otthona. Provokatív, nem "píszí"!

Friss topikok

  • Gabor...: Yeahh, első komment :) Kifejezetten látványos film 3D-ben nézve, borzasztóan gyenge keretsztorival... (2009.12.28. 20:10) Ismét a Hollywood-lobby!

Linkblog

Adózó egyházakat!

2009.10.02. 23:44 PeterGatling

Olvasom a különböző sajtótermékekben, hogy az egyházak hogy ki vannak készülve, hogy csökkenteni akarja a kormány az állami támogatásukat.

Én azt mondom, ha már annyira kurvára történelminek mondják magukat, akkor volt rá párszáz évük, hogy nyereségessé tegyék a vállalkozást. Szóval ha a mai helyzetben képtelenek eltartatni magukat a híveikkel, akkor azt kell látni, hogy eljárt felettük az idő, és teljesen életképtelenek. Persze amíg ők voltak a górék, addig úgy rabolták a javakat, ahogy akarták (gondolok itt például a feudalizmus korára).

Le az egyházak állami dotálásával! Le az adómentességükkel! Kiegyezek mondjuk abban, hogy adózzanak úgy, mint egy nonprofit cég, és akkor még azt sem mondhatják, hogy nem vagyok tekintettel a hasznos tevékenységeikre. Ha csak azért kapnak támogatást, mert már úgy szokás párszáz éve, akkor húzzanak a fenébe! Ha meg életképtelenek, akkor meg pláne húzzanak a fenébe! Ha meg annyira társadalmilag hasznosak, tartsák el őket a hívők! Ne terheljék már az állami kasszát! Raboltak már eleget a történelem folyamán, ha eddig még nem tették meg, lassan megtanulhatnának gazdálkodni is!

Teljesen ki vagyok akadva rájuk, és szemét, aljas dolognak tartom a viselkedésüket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr191424121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása