HTML

Szabad egy percre!

A totális szólás-és gondolatszabadság otthona. Provokatív, nem "píszí"!

Friss topikok

  • Gabor...: Yeahh, első komment :) Kifejezetten látványos film 3D-ben nézve, borzasztóan gyenge keretsztorival... (2009.12.28. 20:10) Ismét a Hollywood-lobby!

Linkblog

A Hollywood-lobby is hazudik!

2009.12.07. 21:04 PeterGatling

Meglehetősen alacsony elvárási szinttel rendelkező zombi-film rajongó vagyok. Értem ez alatt, hogy abszolút Zs-kategóriás alkotásokkal is roppant jól el tudom szórakoztatni magam. Legutóbbi filmszínházban szerzett tapasztalatom viszont keserű ízt hagyott a számban (bár egész előadás alatt nyomtam magamba a gumicukrot).

A Zombieland című produkció megtekintését hónapokig tartó izgalom előzte meg részemről. Rengeteg pozitív beszámoló, kritika, zseniális trailerek... De átbasztak.

A Zombieland szar film.

Akkor merült fel bennem az első halvány gyanú a film minőségét illetően, mikor megakadt a szemem a 16-os korhatárt jelző köröcskén a cím mellett. Pozitív hozzáállásom ezen röpke másodpercek alatt átlendített, és csak később döbbentem rá előérzetem helyességére. Mindenről szól ugyanis a film, csak a lényeg veszett el az egészből. Ez pedig a fenyegetettség állapota. Minden valamirevaló zombifilm esszenciája, hogy a túlélni vágyók élete közvetlenül fenyegetve van a zombik által, éppen ezért vágynak túlélni. Erről az aprócska tényezőről elfelejtkeztek a film készítői. Főhőseik ugyanis olyan mértékű felszereltséggel, és játszi könnyedséggel kezelték a helyzeteket, hogy az arcpirító.

Ha következetesen végig akarnék menni minden aprócska-, és óriási bukfencen ami a forgatókönyv logikáját, valamint a film megvalósítását, -beleértve a karakterek ábrázolását is- illeti, elég kimerült lennék a meló végén. Jó szívvel ajánlom tehát a filmet minden őszinte, műfaj-rajongó kritikusnak megnézésre, és alapos kivesézésre! (höhö!)

Ja, de a lényeg, hogy hazudnak. És ebben nem is az a baj, hogy egy szar filmet adnak el úgy, mint a világ legjobb alkotását. Hanem hogy ez is a "farkast kiáltott" esete, csak éppen fordítva. Pláne, hogy következetesen egybehangzottak a vélemények, lásd Filmvilág, Exit, Index.hu, Pesti Est, stb. filmajánlói. Szóval hogy lehet, hogy ennyi különböző, és ezen kívül nyilván még több orgánum munkatársai fogalmaznak meg egybevágó pozitív vélemyényeket egy szar film kapcsán?

Két lehetőség van tehát. Vagy mindegyik kutyaütő, és azt sem tudják mitől jó egy jó zombifilm, vagy pedig bunda az egész, és azt írják, amiért fizetik őket. Ha el kell adni egy szar filmet, akkor el kell adni...

Miért nem lehet egy "műalkotásnak" megadni azt a tiszteletet, hogy őszintén beszélünk róla? Olyan nagy baj lenne, ha a bazi nagy stúdiók, akik eddig is dollármilliárdokat kaszáltak szar filmekkel, mondjuk a változatosság kedvéért nem kaszálnának? Vagy mondjuk gyártanának évente néhány jó filmet, és a sok szarról írt kritika között üdítő illat gyanánt el lehetne hinni, ha egy jó filmről írnak jót?

 

p.s.:

Azok az áldozatok, akiket a zombik kibeleznek, feltrancsíroznak, majd hosszasan táplálkoznak belőlük szinte soha nem élednek újra mint zombik, még akkor sem, ha az agyukat nem eszik meg. Pedig meg lettek harapva, meg is haltak, belső szervekre meg az agy kivételével nincs szüksége az élőhalottaknak, ergo fel kéne támadniuk! Miért felejtik el ezt szinte kivétel nélkül a rendezők, és forgatókönyvírók?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr321581591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása